Yo Diablo guanya el Sona la Dipu 2018 amb el seu original rock vintage

  • Prop de 3.000 persones vibren en el Parc Ausiàs March de Gandia amb la final del programa musical de la Diputació
  • Zoo, Rayden i Cactus posen el fermall a un concurs amb rècord de participants en el qual també van brillar Twise, Tin Robots i Mr. Perfumme

Els sons ‘salvatges’ de Yo Diablo, una banda amb un original rock vintage, han convençut al jurat del Sona la Dipu, que va decidir en la matinada del divendres al dissabte a Gandia la identitat del guanyador del programa musical de la Diputació de València alhora que va destacar el gran nivell dels finalistes. En una lluita molt igualada, Yo Diablo es va acabar imposant a la fusió electrònica de blues i jazz proposada per Twise, el pop-rock psicodèlic de Tin Robots i el rock decadent de Mr. Perfumme.

El Parc Ausiàs March de la capital de La Safor va congregar prop de 3.000 persones en el penúltim capítol de la present edició del Sona la Dipu, que tirarà el teló al novembre amb el concert de presentació del guanyador. Yo Diablo tindrà la possibilitat de triar l’estudi en el qual gravarà el disc subvencionat per la Diputació, a més de participar en festivals musicals per tota la geografia nacional.

El jurat del Sona, compost per Kiko Tur, María Carbonell, Marta Moreira, Quique Medina i David Ferri, ha pres la decisió final d’una edició en la qual s’ha batut el rècord de projectes presentats, amb més d’un centenar de maquetes entre les quals el jurat va seleccionar els 12 aspirants que han protagonitzat les quatre semifinals d’enguany, en els municipis d’Ontinyent, Requena, Moncada i La Pobla de Vallbona.

Dos mesos de concurs i concerts que, al costat de les bandes del Sona, han protagonitzat caps de cartell com La Raíz, La Habitación Roja, La Pegatina i Orozco. La festa final a Gandia va comptar com a plat fort amb una banda del lloc. Zoo va posar el fermall a una sessió amb els joves talents musicals de la província, regalant als seus fidels la seua riquesa de gèneres barrejats amb ritmes electrònics. Allí es trobaven l’alcaldessa de Gandia i amfitriona de l’esdeveniment, Diana Morant, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, els qui van comprovar en primera persona el gran ambient de la final.

Rock, ska, hip-hop i fins a reguetón, amb un rerefons de compromís social i reivindicació musical a la qual també es va sumar el raper i poeta madrileny Rayden i la banda de rap Cactus, que a última hora va substituir a Sense Sal, el tercer dels caps de cartell previstos per a la final. Un concert que demostra el gir del programa musical de la Diputació cap a espectacles més cuidats en els quals existeix un fil argumental entre les bandes que es pugen a l’escenari.

La final del Sona la va obrir Cactus amb el seu rap en valencià, activant una llarga vetlada musical que va tenir continuació amb les bandes del Sona, de Twise, la primera a tocar, a Yo Diablo, que va tancar el concurs amb el seu poderós directe. L’anunci del guanyador del Sona 2018 va donar pas a Zoo, la banda gandiense que en nomes 4 anys s’ha fet un lloc en el panorama musical nacional. Rayden va prendre el testimoni de Zoo amb la nit gandiense ja encesa, i la fi de festa va ser a càrrec de dj Escala i Corda.

Tag Cloud:

By Sona La Dipu